Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, susține că administrația locală lucrează la un Regulament al stațiunii Mamaia, deoarece aceasta ”s-a manelizat”.

”Sunt unii sceptici care spun că Mamaia nu mai e stațiune. Eu cred că încă mai avem turism și turismul estival se desfășoară civilizat. Turismul în Mamaia s-a manelizat. El trebuie să fie civilizat. Într-adevăr, acolo trebuie să opereze cei care au hoteluri, restaurante, dar în condiții civilizate și cu respectarea legii. Mi se pare de bun-simț să nu mai vindem salam în Mamaia pe timp de vară", a declarat primarul liberal Vergil Chițac, anunțând că până luna viitoare va fi gata un Regulament al stațiunii Mamaia, care să interzică comercializarea unor anumite tipuri de alimente.

Într-un interviu acordat cotidianului Focus Press, Chițac a explicat de ce dorește interzicerea magazinelor alimentare în apropierea hotelurilor sau restaurantelor.

”Ne obligă legea, este o hotărâre de guvern care spune că în stațiuni nu se pot comercializa anumite tipuri de alimente. Nu se poate, pentru că acolo fac business operatori în turism care au hoteluri și restaurante și mi se pare o concurență neloială. Pe de altă parte, se umple Mamaia de gunoaie, ori asta este stațiune turistică. Acesta este doar un exemplu, dar sunt mult mai multe exemple. Încet-încet o să facem ca turismul să fie civilizat. Trebuie să facem ceva, chiar nu mai putem rămâne așa”, a declarat primarul Vergil Chițac.