Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma protestului de vineri seară, din Piața Victoriei din București.

Procurorii militari au făcut apel la participanții protestului de vineri seară, în special cei care au fost răniți sau pot oferi informații relevante pentru anchetă să se prezinte la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul București (strada George Georgescu, nr.2) pentru a oferi datele sau imaginile pe care le dețin.

Procurorii militari s-au autosesizat după violențele de la protestul din Piața Victoriei și au deschis un dosar penal privind modul în care au intervenit jandarmii. Parchetul Militar va prelua și toate plângerile penale depuse la secțiile de poliție, pe care le va reuni într-un singur dosar.

Potrivit Agerpres, au fost deja înregistrate 19 plângeri. De altfel, mai mulți participanți la protestul de vineri s-au dus la Institutul Național de Medicină Legală (INML) pentru a obține certificate medico-legale.

Pe de altă parte, autoritățile au reținut două persoane în cazul atacului asupra jandarmilor. Parchetul de pe lângă Tribunalul București a emis ordonanțe de reținere în cazul a doi bărbați de 24 și 30 de ani, acuzați de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În urma incidentelor din Piața Victoriei, procurorii au deschis un dosar având ca obiect infracțiunile de ultraj privind agresiune asupra a doi jandarmi, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, cu referire la sustragerea unei arme, precum și tulburarea ordinii și liniștii publice.