Profesorii și studenții Facultății de Litere organizează joi un protest în semn de solidaritate cu magistrații care nu sunt de acord cu OUG 7.

"Joi, ora 12, la intrarea Facultății de Litere, profesori și studenți vom protesta contra abuzivei OUG 7 și ne vom arăta solidari cu magistrații, în numele valorilor fundamentale pe care și UNiversitatea trebuie să le apere. Vă invităm să ni vă alăturați", a scris marți pe Facebook scriitorul Andrei Cornea, postând și mesajul decanului Facultății, profesorul Emil Ionescu:

"Vrem să ne arătăm solidaritatea cu magistrații care în aceste zile protestează împotriva abuzurilor la adresa justiției independente, promovate de OUG 7. În acest sens, îi chemăm pe toți cei care au timp disponibil și gîndesc ca noi să ni se alăture într-un protest pașnic și nezgomotos, joi, 7 martie, ora 12,00, în fața intrării Facultății de Litere. Ne vom alinia în fața intrării purtînd pe braț o brasardă albă și vom rămîne acolo timp de aproximativ o oră. Vom încerca să tipărim și cîteva lozinci".

Și Facultatea de Drept din cadrul Universității București și-a manifestat săptămâna trecută solidaritatea cu judecătorii și procurorii.

24 de profesori ai instituției au transmis un comunicat în care subliniau faptul că independența magistraților este "un element fără de care statul de drept nu poate exista".

Tot săptămâna trecută, Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai și-a exprimat "dezaprobarea cu privire la modalitatea de adoptare și la unele dintre dispozițiile recentei Ordonanțe de Urgență nr.7/2019, de natură să aducă atingere independenței magistraților și normalei funcționări a sistemului judiciar".