Profesorii şi studenţii Facultăţii de Litere organizează joi un protest în semn de solidaritate cu magistraţii care nu sunt de acord cu OUG 7.

"Joi, ora 12, la intrarea Facultății de Litere, profesori și studenți vom protesta contra abuzivei OUG 7 și ne vom arăta solidari cu magistrații, în numele valorilor fundamentale pe care și UNiversitatea trebuie să le apere. Vă invităm să ni vă alăturați", a scris marţi pe Facebook scriitorul Andrei Cornea, postând şi mesajul decanului Facultăţii, profesorul Emil Ionescu:

"Vrem să ne arătăm solidaritatea cu magistraţii care în aceste zile protestează împotriva abuzurilor la adresa justiţiei independente, promovate de OUG 7. În acest sens, îi chemăm pe toţi cei care au timp disponibil şi gîndesc ca noi să ni se alăture într-un protest paşnic şi nezgomotos, joi, 7 martie, ora 12,00, în faţa intrării Facultății de Litere. Ne vom alinia în faţa intrării purtînd pe braţ o brasardă albă şi vom rămîne acolo timp de aproximativ o oră. Vom încerca să tipărim şi cîteva lozinci".

Şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi-a manifestat săptămâna trecută solidaritatea cu judecătorii şi procurorii.

24 de profesori ai instituţiei au transmis un comunicat în care subliniau faptul că independența magistraților este "un element fără de care statul de drept nu poate exista".

Tot săptămâna trecută, Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai şi-a exprimat "dezaprobarea cu privire la modalitatea de adoptare şi la unele dintre dispoziţiile recentei Ordonanţe de Urgenţă nr.7/2019, de natură să aducă atingere independenţei magistraţilor şi normalei funcţionări a sistemului judiciar".