Organizația civică Rezistența organizează sâmbătă seara, în Piața Victoriei din Capitală, un protest pentru Alexandra Măceșanu, fata dispărută în Caracal despre care se crede că a fost ucisă.

"Azi ieșim pentru Alexandra. Copilul ucis la Caracal din cauza statului român. Azi ieșim împotriva indiferenței celor de la putere. A incompetenței lor, a lipsei de empatie. Azi ieșim să le spunem că ne-am săturat de ei. Că nu îi mai suportăm. Că îi urâm pentru că ne omoară zi de zi. Și, cel mai grav, ne omoară copiiI. Ei ne omoară pe noi!Prin indiferența, prin neprofesionalismul, prin nepăsarea lor. Prin TICĂLOȘIA lor! Azi ieșim pentru Alexandra!Și pentru toate victimele nepăsării statului. Pentru sângele pe care îl au pe mâini", spune organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Protestul începe la ora 19.00, iar de la ora 20.00 se pleacă în marș spre sediul Ministerului de Interne. Participanții sunt îndemnați să aducă câte o floare și o candelă.

+++

Un protest tăcut a avut loc și vineri seară în fața sediului MAI, imediat după ce s-a aflat despre bărbatul de 65 de ani din Caracal, suspectat că a ucis cel puțin două tinere, iar informațiile contradictorii dintre autorități au scos la iveală faptul că acestea nu au știut să gestioneze situația.