Câteva zeci de angajați ai Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, biologi, asistente și personal administrativ, protestează, miercuri, în curtea unității spitalicești, fiind nemulțumiți de reducerea sporurilor.

"S-au schimbat reglementările și sporurile de 100% pe care le primeau salariații nu se mai aplică. Sporul va scădea. Problema cea mai mare este la infirmiere și la îngrijitoare care nu au beneficiat de mărirea salariului de bază care s-a aplicat medicilor și asistentelor și dacă și sporurile sunt limitate, în ansamblu și salariile lor vor scădea. Asistentele doresc să își păstreze sporul de 100%, deși calculele care se pot face arată că aceste sporuri vor scădea și pentru ele consistent", a declarat, pentru Mediafax, Irina Strambu, purtător de cuvânt al Institutului.

Unii protestatari spun că, odată cu reducerea sporurilor, le-au scăzut salariile cu până la 1.400 de lei. Angajații care au întrerupt activitatea și au ieșit în curtea spitalului - asistenți medicali și infirmieri - au coli A4, cu mesajul "Protest spontan", și spun că, deși lucrează în condiții de risc maxim, cu pacienți bolnavi de tuberculoză sau cu HIV/SIDA, sporurile le-au fost diminuate și au primit cu câteva sute de lei, chiar cu 1.400 de lei mai puțin la salariu, relatează News.ro. 

Activitatea spitalului nu este afectată de protest, întrucât urgențele sunt asigurate în continuare și medicii lucrează.