Mii de persoane au protestat, joi seara, în fața Senatului, față de Gabriel Oprea și senatorii care au votat luni pentru menținerea imunității acestuia în dosarul morții lui Bogdan Gigină. Proteste de mai mică amploare au avut loc și în alte orașe.

Protestul s-a încheiat după aproximativ trei ore și jumătate. Un nou protest este anunțat, pe Facebook, pentru vineri, ora 18:00, în Piața Universității.

+++

Protestatarii au aruncat cu suluri de hârtie igienică spre clădirea Senatului.

+++

La protest participă și tatăl polițistului Gigină: ”Am venit la acest emoționant miting. Este foarte greu. Am venit să le mulțumesc tuturor celor care sunt aici. Cred că fiul meu se zvârcolește în mormânt. Sper să se facă dreptate și că nimeni să nu fie mai presus de lege. Toată lumea să fie egală în fața legii”. 

Întrebat dacă fostul ministru l-a căutat după moartea fiului său, el a răspuns negativ.

Întrebat ce îi transmite lui Gabriel Oprea, Cornel Gigină a spus: Să nu aibă parte de ce-am avut noi, prin ce dramă trecem noi”.

+++

Potrivit HotNews.ro, în fața Senatului sunt circa 4.000 de persoane. Alte publicații, printre care agenția Agerpres, vorbesc de aproximativ 2.000 de participanți, iar Mediafax - 3.000.

+++

Aproximativ 200 de persoane, majoritatea tineri, protestează în centrul municipiului Cluj-Napoca, în Piața Unirii, scandând ”Toate partidele aceeași mizerie”, ”Vrem integritate, nu imunitate” și au pancarte cu mesajele: ”DNA nu te Oprea”, ”Corupția ucide” și ”Casa Omorului”.

”Am venit pentru că îmi pasă de România. Un lucru trist este că cei din Parlament, care ne pun viața în pericol, sunt o oglindă a noastră, a societății, pentru că ei au fost votați de către noi. Când votăm ar trebui să ne gândim și să ne implicăm mai mult ân viața politică”, a spus o tânără aflată la protest, relatează News.ro.

+++

Numărul protestatarilor a depășit 2.500.

+++

”PDS, ciuma roșie!”, ”Vrem dreptate, nu imunitate!”, ”Rușine, rușine!”, ”Hoții, hoții!”, ”La pușcărie!”, ”Oprea nu uita, va veni și ziua ta!”, strigă cele câteva sute de persoane adunate la Senat.

Potrivit HotNews.ro, la Senat protestează circa 1.500 de persoane.

Și în parcul Primăriei Constanța are loc o mișcare de protest față de decizia dată de senatori în cazul lui Gabriel Oprea, scrie ziuadeconstanta.ro.

”Oprea, penal, marș la Tribunal” și ”Fără imunitate”, scandează zeci de constănțeni.


Printre protestatarii adunați la Iași, în Piața Unirii, se numără și reprezentanți ai partidelor politice dar și ai lumii culturale ieșene. Astfel, în Piața Unirii și-a făcut prezența Andrei Postolache și Mihai Lupu de la Pentru Iași, fostul deputat Traian Rînja, președintele Forța Moldova Iași și scriitorul Dan Lungu, directorul MNLR, scrie ziaruldeiasi.ro.

Mitinguri sunt anunțate pe Facebook și în alte orașe: Timișoara - Piața Operei, Brașov - în fața Prefecturii, Cluj - Piața Unirii, Craiova - Piața Mihai Viteazul.

Senatorii au blocat, luni, urmărirea penală a lui Gabriel Oprea în dosarul în care procurorii îl acuză de ucidere din culpă în legătură cu moartea polițistului Bogdan Gigină.

Procurorii DNA au cerut Senatului să încuviințeze urmărirea penală a fostului ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea, pe care-l acuză de ucidere din culpă în dosarul morții agentului Bogdan Gigină.

După ce agentul de poliție rutieră Bogdan Gigină a murit în urma unui accident de motocicletă, EurActiv.ro a publicat în premieră informația că acesta făcea parte din coloana care-l însoțea pe ministrul Oprea prin București.

Informația a fost confirmată abia a doua zi de Poliția Capitalei, după ce Inspectoratul General al Poliției Române, condus la acel moment de Petre Tobă, a refuzat timp de două zile să dea orice detaliu despre accident.

Mai mult, IGPR-ul lui Tobă a încercat să inducă în eroare publicul, comunicând în dimineața de după accident că Gigină a murit ”la datorie” și că va fi înaintat în grad, post-mortem, de Gabriel Oprea.