Ploaia și lapovița nu i-au oprit pe români să vină din Cluj, Iași, Timișoara, dar și din alte orașe ale țării pentru a protesta din nou împotriva corupției și a actualei clase politice. Unii au venit pe jos de la sute de kilometri depărtare.

UPDATE 4 În fața Parlamentului au ajuns peste 70.000 de persoane. Aceștia scandează împotriva PSD, a politicienilor corupți, dar și pro Justiție.


Update 3 cel puțin 40.000 de persoane au pornit în marș către Parlament și scandează împotriva PSD.

Update 2 Cel puțin 15.000 de persoane s-au adunat în piața Universității


Update 1. Peste 4.000 de protestatari au ocupat carosabilul din Piața Universității. Jandarmii sunt în număr mare, inclusiv călare.

***** Știrea inițială

"România spune nu corupţiei. Toţi pentru justiţie” este evenimentul care va aduna românii la București.

Mitingul, anunțat de la ora 18, va avea loc în Piaţa Universităţii, dar grupuri mari vor fi și în Piața Victoriei.

În Capitală au ajuns şi clujenii care au pornit pe jos, în 10 ianuarie, într-un "Marş al speranţei". Protestatarii, care au plecat în urmă cu zece zile din centrul oraşului Cluj-Napoca, au venit pe jos până la Bucureşti, ei parcurgând câte 40 de kilometri pe zi. Lor li s-au alăturat pe traseu mai multe persoane.

Ei s-au oprit pentru câteva minute în faţa sediului ALDE, dar și la sediul central al PSD de pe bulevardul Kiseleff. Protestatarii poartă pancarte cu mesajele: "#Rezist", "#Corupţia ucide", "#Vă vedem", "#Next level", "PSD = ciuma roşie".Marşul de la Cluj-Napoca la Bucureşti se desfăşoară sub deviza: "Marşul speranţei. Toţi pentru justiţie cu fiecare pas".

Alte grupuri de protestatari din ţară au sosit sâmbătă la Bucureşti cu trenul, aceştia reunindu-se în Gara de Nord, unde au afişat de asemenea bannere şi pancarte cu mesaje împotriva corupţiei şi a coaliţiei de guvernare.

De asemenea, mulți participanți s-au organizat și au venit în coloane cu mașini personale.

Muți români au revenit din Diasporă special pentru a participa la acest miting de apărare a statului de drept și a Justiției.

Reprezentații grupului #Rezist au postat un anunț important pentru participanții la miting, prin care atrag atenția că manifestanții ar putea fi deturnați.

„ATENȚIE Din surse de informare de încredere aflăm că există posibilitatea unor încercări de deturnare a coloanei de manifestanți în direcția Palatului Cotroceni prin infiltrarea unor persoane care să sugereze această direcție, dar și prin alte metode care să determine modificarea traseului și scopul protestului.

E important să ținem ochii deschiși și să ne păstrăm prioritățile.

După întâlnirea cu grupurile care vin din țară și diaspora, ce ne propunem pentru protestul de astăzi este:
18:00 Ne adunăm în Piața Universității
19:30 Plecăm în marș către Casa Poporului (cu vizite la instituțiile confiscate de către majoritatea parlamentară (Avocatul Poporului, CCR, CNA)
21:00 Palatul ParlamentuluiÎn seara aceasta protestăm împotriva modificărilor legilor justiției care au fost aprobate de Parlament și împotriva modificărilor codurilor penale care au fost anunțate. Nu uităm de codul fiscal sau de formularul 600, nici de criza economică în care coaliția de la guvernare a dus țara (puterea de cumpărare a scăzut dramatic din cauza inflației, cursul EURRON se află la maxim istoric, peste 4.66, iar datoria externă a României a crescut cu 1.3 miliarde EUR în primele 10 luni ale lui 2017).

Și nu uităm de disprețul pentru democrație și transparență al PSD-ALDE-UDMR.Schimbarea începe cu noi și nu se termină niciodată. E un drum lung, iar perseverența noastră în fața corupției le va da și celorlalți încrederea și speranța că puterea este de fapt în mâinile noastre.

#REZISTENȚA”