Mii de persoane au protestat duminică, în Bucureşti şi în peste 80 de alte oraşe din România şi din străinătate. Manifestaţiile s-au reunit sub sloganul „STOP Legile Justiţiei! Nu scăpaţi!”.

UPDATE: Peste 10.000 de persoane s-au strâns în fața sediului Guvernului din București, în Piața Victoriei și au pornit apoi în marș spre Piața Universității. La plecarea din Piața Victoriei, s-au înregistrat incidente între unii protestatari și jandarmi.

Numărul forţelor de ordine prezente la protestul din Bucureşti este impresionant, depăşind cu mult ceea ce a fost la protestele de până acum, notează News.ro.

De altfel, și numărul protestatarilor este semnificativ mai mare decât în alte duminici. HotNews estimează numărul protestatarilor din Capitală chiar la 30.000. Agerpres este mult mai conservatoare, susținând că numărul este de aproximativ 15.000.

Mii de oameni protestează și în alte oraşe din ţară, ca urmare a unor apeluri făcute pe reţelele de socializare. În unele locuri, protestatarii au pornit în marş prin localităţi cerând demisia Guvernului şi scandând lozinci antiguvernamentale.

În Sibiu, sunt circa 7.000 de protestatari, la Iași numărul manifestanților a ajuns la 2.500, iar la Brașov sunt circa 5.000 de oameni. CIrca o mie de constănțeni s-au strâns la prefectură, iar mii de clujeni au participat la un marș pe Bulevardul Eroilor.

+++++

În Bucureşti, protestatarii s-au întâlnit începând cu ora 18:00 în Piaţa Victoriei, și au pornit în marş la ora 19:30. 


„42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical (alcătuit din 34 de federaţii profesionale) şi Cartel Alfa (alcătuit din 41 de federaţii profesionale) cheamă fiecare român să ceară în stradă, duminică, 26 noiembrie 2017, ora 18.00, retragerea legilor Justiţiei şi a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia imediată a Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook dedicată protestelor de duminică.