Mii de persoane au protestat duminică, în București și în peste 80 de alte orașe din România și din străinătate. Manifestațiile s-au reunit sub sloganul „STOP Legile Justiției! Nu scăpați!”.

UPDATE: Peste 10.000 de persoane s-au strâns în fața sediului Guvernului din București, în Piața Victoriei și au pornit apoi în marș spre Piața Universității. La plecarea din Piața Victoriei, s-au înregistrat incidente între unii protestatari și jandarmi.

Numărul forțelor de ordine prezente la protestul din București este impresionant, depășind cu mult ceea ce a fost la protestele de până acum, notează News.ro.

De altfel, și numărul protestatarilor este semnificativ mai mare decât în alte duminici. HotNews estimează numărul protestatarilor din Capitală chiar la 30.000. Agerpres este mult mai conservatoare, susținând că numărul este de aproximativ 15.000.

Mii de oameni protestează și în alte orașe din țară, ca urmare a unor apeluri făcute pe rețelele de socializare. În unele locuri, protestatarii au pornit în marș prin localități cerând demisia Guvernului și scandând lozinci antiguvernamentale.

În Sibiu, sunt circa 7.000 de protestatari, la Iași numărul manifestanților a ajuns la 2.500, iar la Brașov sunt circa 5.000 de oameni. CIrca o mie de constănțeni s-au strâns la prefectură, iar mii de clujeni au participat la un marș pe Bulevardul Eroilor.

+++++

În București, protestatarii s-au întâlnit începând cu ora 18:00 în Piața Victoriei, și au pornit în marș la ora 19:30. 


„42 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale Blocul Național Sindical (alcătuit din 34 de federații profesionale) și Cartel Alfa (alcătuit din 41 de federații profesionale) cheamă fiecare român să ceară în stradă, duminică, 26 noiembrie 2017, ora 18.00, retragerea legilor Justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook dedicată protestelor de duminică.