Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a răspuns luni acuzațiilor lansate duminică de premierul Viorica Dăncilă la Consiliul Național al PSD.

”Cei care spun aceste lucruri ar trebui să știe că, dacă există o instituție și un președinte al unei instituții care a discutat în mod constant despre nevoia de a conecta estul cu vestul, aceasta este Comisia Europeană și Jean-Claude Juncker în discursul său despre Starea Uniunii, cu toată munca pe care am depus-o pentru a ne asigura că nimeni nu este lăsat în urmă și cu toate investițiile noastre pe probleme specifice cum ar fi calitatea dublă a produselor alimentare. Deci, sincer, cei care spun aceste lucruri ar trebui să ne urmărească mai atent”, a spus Schinas, rugat să comenteze declarațiile antieuropene ale Vioricăi Dăncilă.

Oficialul CE a mai cerut ca instituția să nu fie implicată în disputele politice din România.

”Îmi doresc ca România să fie tratată aşa cum trebuie, România să nu se mai încadreze în ţările de mâna a doua, România să fie respectată şi cred că pentru acest lucru trebuie ca fiecare dintre noi să ne aducem contribuţia. Eu, în calitate de premier, am să cer pentru ţara mea să fie întotdeauna tratată cu demnitate, să fie întotdeauna respectată şi să nu se mai întâmple, aşa cum a fost în alţi ani, să acceptăm ceea ce ni se impune, fără a avea propria noastră opinie, să acceptăm să fim criticaţi, când cu toţii ştim că nu merităm acest lucru, să acceptăm să fim sancţionaţi numai pentru că suntem o ţară din estul Europei", a afirmat Dăncilă la reuniunea PSD.