Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu l-a „taxat” pe IPS Teodosie după declarațiile referitoare la președintele Rusiei, Vladimir Putin.

„Perseverarea tomitană în opțiunea oarbă moral, favorabilă barbariei travestite în ctitor creștin, dar și întrebarea zguduitor de cinică, «Ce, a mitraliat ctitoriile?», sunt aproape amuțitoare. Ca și cum zidurile unor construcții, fie ele și biserici, nu viețile unor oameni nevinovați ar conta cu adevărat! Fiecare dintre noi se onorează sau se compromite moral în cel mai relevant mod cu putință prin poziționarea față de răul hidos, față de crima odioasă, față de nedreptatea strigătoare la cer și mai ales față de Adevăr", a scris pe Instagram purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

„Recidivând, unii se compromit spectaculos și ireversibil", a mai scris Bănescu.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat miercuri, într-o conferință de presă, dacă își mai menține afirmația făcută înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, că Vladimir Putin a adus multe jertfe și este un ctitor la Sfântul Munte și la Ierusalim, relatează News.ro.

„Ce a adus, a rămas. A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu a făcut nimic cu ele. Sunt aceleași. Nu trebuie să am eu o părere”, a afirmat ÎPS Teodosie.