Curtea de Apel București a menținut decizia din primă instanță a Tribunalului București privind intrarea ăn faliment a companiei de termoficare din Capitală.

Astfel, magistrații Curții de Apel au respins apelurile din dosar și au decis că RADET va intra în faliment, transmite Mediafax.

Primarul Gabriela Firea spunea, înainte de decizie, că indiferent de soluția dată de magistrați, nu se pune problema întreruperii furnizării de apă caldă și căldură către locuitorii Bucureștiului.

„Am luat măsuri din timp pentru a putea garanta continuitatea agentului termic în Capitală. Fac precizarea că o eventuală lichidare a RADET nu înseamnă dispariția sistemului de termoficare, pentru că activitatea Regiei va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica. Reamintesc bucureștenilor că am preluat RADET, în 2016, în insolvență de facto, și că am solicitat în repetate rânduri acordul consilierilor generali pentru o soluție de reorganizare a activității acestei regii, însă abia în luna februarie, în acest an, a fost acceptată soluția înființării Companiei Municipale Termoenergetica”, a declarat Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.