Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, s-a vaccinat luni dimineață împotriva COVID-19 la Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” din București.

De asemenea, alături de Raed Arafat vor fi vaccinați și alți angajați din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, potrivit unui clip video transmis în direct pe pagina de Facebook a Guvernului.

La finalul vaccinării, Raed Arafat că a făcut apel la oameni să nu asculte știrile nefondate despre vaccin, ci să urmărească informațiile oficiale și pe cele științifice. El a mai spus că se vaccinează în fiecare an împotriva gripei sezionare, iar vaccinul anti-covid nu e diferit cu nimic.

De asemenea, el a precizat că s-a imunizat public pentru a arăta că "ceea ce recomandăm facem și noi", adăugând că nu le puteau recomanda oamenilor să o facă dacă ei nu ar fi făcut-o.

Arafat a mai explicat că patru-cinci angajați din cadrul DSU nu vor să se vaccineze, doi dintre ei fiind recent infectați cu COVID-19.

+++

Vaccinarea împotriva noului coronavirus în România a început pe 27 decembrie. Prima persoană vaccinată la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

A început vaccinarea anti-COVID în România. Primul român imunizat, o asistentă de 26 de ani

Mai mult pe EurActiv »