Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat vineri că nu mai sunt locuri la secțiile ATI pentru Covid-19 în București, astfel că un pacient a fost transferat la Craiova.

”Ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul coronavirus, pentru îngrijirea și monitorizarea optimă a acestora, în cursul acestei zile, respectiv 24 iulie 2020, la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului a unui pacient de la secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești din București, respectiv Spitalul Universitar de Urgență către Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova”, a anunțat pe Facebook Departamentul pentru Situații de Urgență.

Transportul pacientului, intubat și ventilat mecanic se realizează cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD București.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri alte 1.119 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus, cel mai mare bilanț de la debutul epidemiei. 

În acest moment, la ATI sunt internați 301 pacienți.