Secția de Chirurgie II a Spitalului de Urgență Floreasca este închisă, purtătorul de cuvânt al unității medicale, medicul Bogdan Oprița, declarând luni pentru Agerpres, că mai multe persoane sunt infectate cu COVID-19.

Este vorba despre un medic rezident, un brancardier, asistente și infirmiere infectate cu noul coronavirus.

Potrivit medicului, s-a redeschis Secția de Gastroenterologie care fusese și ea închisă după ce mai multe persoane angajate aici au fost infectate cu coronavirus.

"Una dintre secții a fost redeschisă - Secția de Gastroenterologie, care a fost închisă pentru că cinci persoane - asistente și infirmiere - au fost diagnosticate pozitiv pentru COVID-19 și atunci s-a luat decizia de testare a întregului personal, de dezinfecție a secției și de redeschidere a ei. În timpul acesta, laboratorul de endoscopie, care asigura toate manevrele, a funcționat, iar dacă au fost urgențe ele au fost rezolvate și internate pe Secția de boli interne sau în Chirurgie. La Secția de Chirurgie de la etajul 3, a doua secție de chirurgie a spitalului nostru din cele trei, au fost testate 15 persoane pozitiv, dintre care un medic rezident, un brancardier și restul asistente și infirmiere. Secția și-a închis activitatea doar pentru urgențe, pentru că a fost testat întreg personalul. Persoanele care au ieșit negative își continuă activitatea", a explicat Bogdan Oprița.

El a precizat că activitatea de urgență a spitalului nu a fost afectată întrucât urgențele chirurgicale au fost preluate de celelalte două secții.

"Ca și pacienți, în momentul de față, mai sunt cinci pacienți care sunt negativi și care necesită supraveghere și sunt îngrijiți mai departe, iar activitatea de urgență, adică de gardă, a fost preluată de celelalte două secții de chirurgie ale spitalului. Din punctul de vedere a tot ceea ce înseamnă urgență, activitatea spitalului nu a fost afectată. Joi se va face o retestare a personalului care a ieșit negativ și, dacă va ieși negativ, pe măsură ce vor ieși rezultatele, pentru că rezultatele vin cam în 24 de ore, noi sperăm ca sâmbătă să reîncepem activitatea și pentru gardă (la Secția de Chirurgie II)", a arătat medicul Bogdan Oprița.