Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat vineri, la Mediaș, că a lansat un proiect de OUG pentru scurtarea la trei luni a perioadei de obținere a acordului de mediu, care ajunge acum până la un an, un an și jumătate.

"În momentul în care am vrut să modific legislația pe mediu - deși nu este apanajul meu, pot să introduc modificări pe legislație care sunt strict pe infrastructură rutieră - în momentul în care am lansat proiectul în transparență, automat cinci ONG-uri au bubuit că ministrul Cuc distruge mediul. Replica lor mi-a demonstrat că proiectul de OUG este unul viabil, pentru că nu am venit să modific nimic care avea un impact asupra mediului, ci să grăbesc perioada de obținere a acordului de mediu, care câteodată în România durează un an, un an și jumătate, să îl reducem la trei luni, cum spune Directiva Europeană. Ecologiștii să se mai ducă și în altă țară, să protejeze mediul și în altă țară, că noi îl protejăm”, a spus Cuc, potrivit Agerpres.

Ministrul Transporturilor a arătat că, tot în urma intervenției unui ONG, s-a stat doi ani pe un lot de autostradă pentru relocarea unei scorburi cu lilieci. El a adăugat că de aceea are mare încredere în candidații tineri ai PSD la alegerile europarlamentare - s-a referit la Victor Negrescu și Mihai Macaveiu, care erau de față - că își vor face treaba așa cum trebuie, fiindcă înțeleg proiectele și nevoile țării când vine vorba despre infrastructură.