Mai mulți cetățeni care au trimis petiții pe site-ul Ministerului de Interne au constatat că sistemul informatic al instituției funcționează atât de bine încât le trimite înapoi datele personale ale altor petiționari, spun jurnaliștii Recorder.

O breșă de securitate extrem de gravă, la care se adaugă faptul că, pe lângă datele personale, ministerul a dezvăluit și conținutul sesizărilor. Practic, Ministerul de Interne nu este capabil să păstreze confidențialitatea petițiilor trimise de cetățeni și nici să le protejeze datele personale, conform unui material publicat pe site-ul Recorder.

Aceasta breșă a fost semnalată chiar de către cititorii Recorder. Aceștia au trimis petiții către minister după publicarea investigației „Puterea din umbră”, solicitând explicații cu privire la activitatea DGPI, serviciul secret al Internelor. Însă, în mesajul automat prin care ministerul le confirma înregistrarea petiției, unii dintre ei au primit și alte informații. Mai exact: nume, prenume, adrese de domiciliu, numere de telefon și adrese de email ale altor cetățeni care trimiseseră petiții similare. Acest lucru reiese din faptul că în mailuri se regăsea și conținutul sesizărilor trimise de oamenii cărora li se divulgaseră datele personale.

Ce a răspuns MAI cu privire la breșa de securitate puteți citi aici.