Reprezentanța Permanentă a României pe lângă UE își deschide porțile, virtual, de ziua Europei, într-un demers de prezentare a activității proprii.

Pe parcursul întregii zile, pe conturile de social media ale Reprezentanței vor fi postate scurte clipuri video, realizate cu mijloace proprii, prin intermediul cărora o parte dintre membrii misiunii vor vorbi despre rolul lor și despre domeniile de activitate pe care le gestionează sau vor prezenta diversele spații de lucru (cu accent pe cele situate în Consiliul Uniunii Europene), a anunțat instituția duminică.

„Prin acest demers, ne dorim ca publicul larg să cunoască mai bine munca Reprezentanței Permanente, dar și să fie adus mai aproape de temele importante ale agendei europene, care, departe de a fi niște construcții abstracte, au consecințe directe pentru noi toți, cetățeni ai Europei”, se arată în comunicatul Reprezentanței.

Reprezentanța Permanentă a precizat că se străduiește să reprezinte cât mai bine România și interesele sale, în același timp, participând activ la găsirea soluțiilor comune, europene, care să ne ajute să mergem mai departe, împreună, într-o Europă mai unită și mai puternică.  

În fiecare an, în 9 mai este marcată Ziua Europei, o zi ce sărbătorește pacea și unitatea în Europa.