Republica Moldova trimite o nouă echipă de lucrători medicali într-o misiune umanitară în România
O nouă echipă de lucrători medicali din Republica Moldova pleacă luni la spitalul modular din Lețcani, județul Iași, pentru a ajuta la tratarea pacienților infectați cu COVID-19: 20 de medici și asistente medicale, precum și 7 paramedici.
Anunțul a fost făcut de Ministerul moldovean al Sănătății, citat de Deschide.md, Ziarul de Gardă și Timpul.md, potrivit Agerpres.
Astfel, cei 27 de medici și asistenți medicali vor înlocui echipa de 22 de medici și 10 paramedici care s-a alăturat anterior lucrătorilor medicali din România timp de câteva săptămâni. Noua echipă de lucrători medicali se va afla la Iași până pe 14 noiembrie, potrivit Ministerului Sănătății de la Chișinău.
"Spitalele din România sunt copleșite de numărul de pacienți de COVID-19. În această situație extrem de gravă, guvernul Republicii Moldova vine cu un gest simbolic, deoarece înțelegem că este necesar de a ne uni forțele pentru că, mai mult ca oricând, personalul medical și sistemul sanitar al României au nevoie de ajutor. Solidaritatea și responsabilitatea sunt cruciale în aceste momente, reprezentând principiile pe care se bazează Uniunea Europeană", a declarat șefa executivului moldovean Natalia Gavrilița, citată de Timpul.md.
La 18 octombrie, Republica Moldova a trimis un grup de 22 de medici și 10 paramedici în România într-o misiune umanitară la spitalul modular COVID de la Lețcani pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, precizează media menționate.
În luna mai 2020, o echipa formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății din România a venit în Republica Moldova pentru a completa echipele medicale în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, amintește Ziarul de Gardă.
Specialiștii români au desfășurat, timp de 15 zile, activități de acordare a asistenței medicale și de îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical în unități sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul.
Comentarii