Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat sâmbătă, la Deva, că restaurantele s-ar putea redeschide în interior doar dacă "printr-o minune" ar scădea numărul infectărilor cu noul coronavirus.

Ministrul a mai spus că se bazează pe angajații Ministerului de Interne în aplicarea legii, precizând însă că are încredere în faptul că cetățenii vor fi responsabili și că numărul de cazuri nu va mai crește foarte mult, potrivit Agerpres.

"Cei care nu respectă legea, fie că sunt operatori economici, magazine, supermarketuri, cluburi, terase, trebuie să știe că Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu alte instituții, direcțiile de sănătate publică, direcțiile sanitar-veterinare, oficiile pentru protecția consumatorului, ITM-urile, toată zona de control și de verificare va fi în teren. (...) Toți vom fi atenți în această perioadă, există un plan de măsuri (...), toate forțele sunt în teren și vom fi atenți ca cei care nu respectă regulile să fie sancționați. Din păcate, sunt și asemenea oameni care nu respectă regulile, dar, din fericire, majoritatea, 80-85% dintre cetățeni respectă, sunt atenți și analizează, cântăresc fiecare acțiune, fiecare măsură pe care o pot respecta și aplica", a spus Marcel Vela.

Întrebat despre o posibilă redeschidere a restaurantelor pe 15 iulie, ministrul Afacerilor Interne a arătat că n-ar fi exclus, dacă "printr-o minune" ar scădea într-un "mod evident" numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

"Dar cum această minune depinde de fiecare dintre noi, avem posibilitatea împreună să facem minuni", a conchis Marcel Vela.