Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis că toate școlile și grădinițele din Capitală se închid de marți, iar cursurile se vor face exclusiv online. De asemenea, masca de protecție devine obligatorie în tot orașul.

UPDATE

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei a anunțat luni seară revenirea asupra deciziei de închidere a creșelor și after-school-urilor din București. ”Activitatea din creșe nu este considerată o activitate de învățământ, ci una socială, iar after school-ul nu este supus legislatiei Educației, ci Muncii și își pot desfășura activitatea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Țipișcă.

+++

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției prefectului, Marian Stancu-Țipișcă, grădinițele, școlile, universitățile after-school-urile și creșele se închid timp de 14 zile. 

Citește și: Orban spune că restricțiile nu se aplică pentru creșe și after-school-uri

De la ora 00:00 se vor închide cinematografele și sălile de spectacole. Aceeași măsură se aplică și pentru activitățile din interior desfășurate de restaurante, cafenele, baruri sau săli de jocuri. Aceste unități își pot desfășura în continuare activitățile în exterior, dar cu respectarea numitor reguli.

Este permisă activitatea în interior doar pentru hoteluri și pensiuni care au clienții cazați. 

Tot de marți, masca de protecție devine obligatorie de la vârsta de 5 ani în toate spațiile publice.