Ministrii de externe din cele 28 de state membre ale Uniunii se intalnesc la Bruxelles in cadrul unui Consiliu convocat de urgenta de Inaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, Federica Mogherini, pentru a discuta despre Ucraina. Romania va fi reprezentata de Ministrul Bogdan Aurescu. Trimisul Rusiei la OSCE a avertizat, joi, Statele Unite si Europa sa inceteze sustinerea pentru Ucraina, in caz contrar ar putea rezulta o catastrofa - transmite Reuters.
In cadrul unei intalniri de joi, 29 ianuarie intre secretarul general al NATO Jens Stoltenberg si ministrul de externe ucrainean Pavlo Klimkin, reprezentantul aliantei a subliniat ca NATO isi va continua suportul politic si concret pentru Ucraina.

I.M.

"Discutiile la nivel ministerial au loc in contextul escaladarii violentelor, din ultima perioada, in estul Ucrainei a atacul din orasul Mariupol (24 ianuarie 2015) si deteriorarea accelerata a situatiei din regiunea Donbas. Ministrii europeni vor analiza modalitati de reactie a Uniunii ca raspuns la evenimentele recente, precum si cai de actiune pentru reluarea procesului politic care sa conduca la solutionarea crizei din Ucraina.", se arata in comunicatul de presa al Ministerului Afacerilor Externe.

Minitrii de externe ai UE vor evalua situatia si vor lua in considerare orice masura adecvata, in special sanctiuni suplimentare – „masuri restrictive”, vizand punerea in aplicare rapida si cuprinzatoare a acordurilor de la Minsk, potrivit informatiilor de pe site-ul Consiliului European.

Reprezentantii Guvernelor nationale au sosit la sediul Consiliului, urmand a avea loc o masa rotunda. Conferinta de presa a Federicai Mogherini ar urma sa aiba loc in jurul orei 19.30 (ora Romaniei).

Mai multe informatii de la intalnirea secretarului general al NATO Jens Stoltenberg cu ministrul de externe ucrainean, Pavlo Klimkin.

Articol in curs de actualizare
Postarile pe acest subiect, in timp real, pe Twitter:


Potrivit Reuters,trimisul Rusiei la OSCE Andrei Kelin a avertizat, joi, Statele Unite si Europa sa inceteze sustinerea pentru Ucraina, in caz contrar ar putea rezulta o catastrofa. "Doresc sa fac apel la statele care au influenta asupra liderilor de la Kiev, in special catre Washington. Este timpul sa incetati sa mai luati partea Ucrainei", a declarat Kelin.
Citeste articolul integral pe Reuters.com