Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de duminică, doi cetăţeni români şi soția unuia dintre aceştia, de cetățenie yemenită, au fost evacuaţi, în siguranţă, din Yemen pe traseul Sayyoun – Amman – Atena - București.

Pe tot parcursul deplasării, cei doi cetăţeni români s-au aflat în legătură permanentă cu Ambasada României din Regatul Hașemit al Iordaniei, care a monitorizat deplasarea. 

Reprezentanţii misiunii diplomatice române de la Amman, în coordonare permanentă cu structurile Ministerului Afacerilor Externe implicate și cu sprijinul consulului onorific al Republicii Yemen în România, au acordat permanent asistenţă consulară în vederea repatrierii celor trei persoane pe cale aeriană prin identificarea unei modalităţi optime de evacuare, emiterea documentelor de călătorie şi asigurarea îndeplinirii formalităţilor de îmbarcare. 

Ministerul Afacerilor Externe continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune. 

MAE reaminteşte faptul că pe website-ul instituţiei este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conține nivelul maxim de alertă, respectiv "Pericol major – părăsiţi imediat zona sau ţara"! - http://www.mae.ro/travel-alerts/2932#796.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români prezenţi în zonele de conflict, de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă și protecție consulară și totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei "Călătoreşte în siguranţă" – care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".