Aproximativ opt tone de materiale medicale vor fi oferite autorităților libaneze pentru gestionarea efectelor exploziei produsă în portul din Beirut.

Forțele Aeriene Române au pus la dispoziție două aeronave (C-130 Hercules și C-27J Spartan) care să asigure transportul materialelor medicale indispensabile tratamentelor destinate victimelor exploziei produse la un depozit de azotat de amoniu.

„Departamentul pentru Situații de Urgență împreună cu societatea civilă și cu diaspora libaneză în România și cu eforturile Ministerului Apărării vor duce la sosirea primului sprijin pe linie medicală. Cele două avioane din spate sunt cu medicamente repartizate din rezervele Statului. Este normal să existe o solidaritate. Gestul nostru este unul foarte mic pentru ceea ce ar trebui să facem în sprijinul Libanului”, a spus sâmbătă Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, înainte ca cele două avioane să decoleze spre Beirut.

La rândul său, ministrul Bogdan Aurescu a transmis din nou condoleanțe poporului libanez și un mesaj de susținere, scrie HotNews.ro.

„Gândurile noastre și întreaga noastră compasiune se îndreaptă către locuitorii din Beirut afectați de această tragedie. Permiteți-mi să adresez, în numele Guvernului României, condoleanțe familiilor îndoliate și urări de însănătoșire grabnică celor răniți în urma acestor evenimente tragice, iar cetățenilor libanezi care trăiesc în România, dar care au rude în Liban, poate chiar la Beirut, le transmit că societatea românească este alături de ei în aceste clipe grele. În contextul luptei împotriva pandemiei, am învățat că cel mai important lucru este solidaritatea”, a afirmat Aurescu.