Grupul de Comunicare Strategică a transmis că luni, conform datelor existente în aplicația alerte.ms la ora 14.00, la nivel național existau 1.087 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

Dintre acestea 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 (obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie etc.).

De asemenea, 952 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. În București sunt avizate de DSP 237 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național sunt libere 19 paturi ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu mai sunt paturi libere la acest moment.

"Se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare", a informat GCS.

Situație paturi ATI destinate pacienților COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Arad - 1;

Brașov - 5;

Constanța - 1;

Iași - 3;

Sibiu - 3;

Tulcea - 5;

Vaslui - 1.