Un nou modul de intervenție va pleca vineri în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure din această țară, a anunțat premierul Florin Cîțu.

„Grecia are nevoie din nou de ajutor! L-am informat pe președintele Klaus Iohannis și am decis, împreună cu ministrul de interne, să trimitem 142 de pompieri salvatori care să îi ajute pe greci să stingă incendiile de pădure. Misiunea pompierilor noștri va începe mâine!”, a scris Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Guvernul a informat că modulul de intervenție include 28 de autospeciale, precum și alte echipamente.

„Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii. Astfel, acest modul este format din 142 pompieri salvatori din IGSU și 15 unități subordonate acestuia cu 28 de autospeciale care includ: 8 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 2 containere Multirisc, 7 autospeciale de primă intervenție și comandă, 2 microbuze, un autocar și alte mijloace de sprijin logistic incluzând 1 dronă”, se arată în informarea transmisă joi seara de guvern.