Cauciucuri de iarnă sau cauciucuri pentru întregul an? Care ar fi preferințele conducătorilor auto din Europa?

Cu ce fel de cauciucuri circulă șoferii în Europa? În ce țări sunt preferate cauciucurile de iarnă? În ce țări sunt căutate cauciucurile pentru întregul an (all season)? Dintr-un sondaj realizat de producătorul Goodyear, citat de Die Welt, se poate observa că în special șoferii din Luxemburg și Polonia (câte 81%), respectiv din România (78%) preferă să schimbe sezonal anvelopele.

Pentru cauciucurile all season există un interes mai scăzut: 15% în Polonia și 18% în Luxemburg. În Germania și Italia 58, 34% dintre conducătorii auto sunt pentru folosirea cauciucurilor de iarnă, iar 37, respectiv 49% preferă cauciucurile pentru întregul an.

Cauciucurile de iarnă joacă în Franța cu 12%, Spania 11% și Marea Britanie 6%  un rol subordonat. Atitudinea conducătorilor auto pentru cauciucurile de vară, de iarnă sau pentru întregul an este diferită în Europa. În Polonia, 80% dintre cei chestionați au răspuns că sunt conștienți de diferențe. În Spania și Marea Britanie, unde nu există cauciucuri de iarnă, cota a scăzut la 46%.

Dintre subiecți, 68% au semnalat în medie că ar cunoaște diferențele.

sursa: RADOR