Romsilva transmite că un pădurar al Ocolului Silvic Perișor din cadrul Direcției Silvice Dolj a fost agresat sâmbătă de o persoană surprinsă în timp ce tăia ilegal arbori.

Angajatul Romsilva se afla într-o acțiune de monitorizare a unei lucrări când a descoperit într-o parcelă învecinată o persoană care tăiase ilegal trei arbori, cu un volum de 1,3 metri cubi. Acesta a urmărit atelajul încărcat cu lemne, iar când a ajuns în satul Verbicioara, pădurarul a fost înconjurat de mai multe persoane recalcitrante, iar persoana suspectată de tăieri ilegale l-a lovit în cap.

Citește și: Cum ar trebui să arate strategia UE pentru păduri

Pădurarului i s-au acordat îngrijiri medicale, având un traumatism la nivelul capului. În prezent, starea sa este stabilă. 

Agresorul a fost identificat de către polițiștii din Plenița, iar lemnul tăiat ilegal a fost confiscat. De asemenea, azul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Băilești.

Citește și: România riscă să ajungă în fața Curții Europene de Justiție din cauza tăierilor ilegale de păduri

Începând cu anul 2015 și până în prezent s-au înregistrat 171 agresiuni la adresa personalului silvic care asigură paza pădurilor administrate de Romsilva, potrivit unui comunicat de presă transmis de Regie.

Citește și: Documentar - un amestec de corupție și interese private devastează pădurile din România

Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național, asigurând servicii silvice pentru circa un milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.