Parlamentul European își reia activitatea în 2018 cu un vot asupra noilor norme privind înghețarea și confiscarea averilor infractorilor.

Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) are programat joi votul privind noi norme care să echipeze mai bine țările UE pentru înghețarea și confiscarea activelor infractorilor. Proiectul de lege vizează îmbunătățirea combaterii finanțării terorismului și a crimei organizate, anunță PE într-un comunicat. 

Până atunci, lucrările Legislativului european încep luni cu o discuție a Comisiei speciale pentru combaterea terorismului cu Michael O'Flaherty, directorul Agenției pentru Drepturi Fundamentale a UE și cu Jacques Toubon, Ombudsmanul francez. Discuțiile se vor concentra pe respectarea deplină a drepturilor fundamentale în punerea în aplicare a politicilor împotriva terorismului. 

Tot joi va fi votată o propunere a Comisiei Europene de stabilire a unor noi limite pentru utilizarea perturbatorului endocrin bisfenol A în lacuri și vopseluri care vin în contact cu alimentele. Votul va avea loc în Comisia pentru mediu și sănătate publică.

Totodată, grupurile politice se vor reuni în cursul săptămânii pentru a-și pregăti pozițiile pentru următoarea sesiune plenară.

Săptămâna viitoare, Bulgaria își prezintă, la Strasbourg, prioritățile pentru cele șase luni la conducerea Consiliului UE, iar deputații europeni discută concluziile summit-ului din decembrie, cu accent special pe Brexit.

De asemenea, noul pachet privind energia curată va fi supus votului.