Platforma de programare pentru vaccinul anti-COVID va fi modificată pentru a arăta oamenilor înscriși pe listele de așteptare timpul estimat până când va avea loc momentul vaccinării și tipul de vaccin din centrul de vaccinare.

„Sunt câteva elemente esențiale care vor fi schimbate la platforma de programare. Primul aspect care urmează să fie disponibil este estimarea timpului probabil al vaccinării, perioada, intervalul de timp în care persoana care se înscrie pe lista de așteptare va putea fi vaccinată efectiv. Al doilea lucru, încercăm să transparentizăm tipul de vaccin din respectivul centru de vaccinare, pentru că o persoană care stă poate 30 de zile pe lista de așteptare, ajunge să se programeze într-un centru și își dă seama că nu vrea să se vaccineze cu acel vaccin, ceea ce pentru noi nu ar trebui să se întâmple”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.

„Mi se pare firesc ca omul să știe de la început pe ce listă de așteptare se programează și pentru ce tip de vaccin, chiar dacă până la urmă disponibilitatea mai multor tipuri de vaccinuri nu este neapărat un obiect care să permită alegerea vaccinurilor, ci să permită programarea și accesul într-un număr mai mare de persoane la vaccinare, plecând de la premisa că cele patru vaccinuri până la urmă au beneficii maximale față de forme severe, față de complicați ale bolii, decese”, a spus Valeriu Gheorghiță”.

El crede că în prima parte a lunii aprilie este foarte probabil să fie operaționalizată acea estimare a timpului până la vaccinarea efectivă.

"Lăsând la o parte procedura tehnică, în fiecare centru de vaccinare mai există încă parte din cabinete care nu au fost activate, ele urmează să devină active în prima parte a lunii aprilie. Până pe 13 aprilie vom deschide peste 350 de cabinete pentru Pfizer. O altă schimbare importantă - în prima parte a lunii aprilie vom crește numărul de persoane programate pe cabinet de la 60 la 90, deci practic o să crească cu 50% capacitatea de vaccinare în centrele de vaccinare”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.