Ședința extraordinară a Consiliului General al Municipiului București, convocată la solicitarea PNL și USR, nu a mai avut loc vineri, în condițiile în care în sală au fost prezenți doar 18 consilieri municipali, reprezentanți ai celor două partide.

Pe ordinea de zi a figurat clarificarea de către primarul Capitalei și de către directorii instituțiilor din subordinea PMB și a CGMB a procesului decizional în vederea organizării târgului de Crăciun din Piața Victoriei, unde erau organizate proteste de obicei, inițiativă la care s-a renunțat, scrie Agerpres.

Al doilea punct de pe ordinea de zi l-a reprezentat punerea la dispoziția consilierilor generali de către primarul general, PMB, CGMB, Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București - PROEDUS, Centrul Cultural al Municipiului București - ARCUB și Inspectoratul Școlar București a tuturor documentelor oficiale care au stat la baza deciziei de a organiza festivalul din Piața Victoriei.

Al treilea punct de pe ordinea de zi a fost un proiect inițiat de consilierii generali USR Roxana Wring, Ana Maria Ciceală, Alexandru Gâdiuță și Matei Țugui, conform căruia Piața Victoriei ar urma să devină destinație rezervată pentru manifestații civice, sindicate etc.

Şedinţa nu s-a putut însă ţine în condiţiile în care doar consilierii USR şi PNL au fost prezenţi. Nici primarul general, Gabriela Firea, nu a venit.