Președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, susține că manipularea în comunicarea publică duce la creșterea intoleranței față de anumite categorii de persoane.

"Pe sondajele de opinie, cea mai respinsă categorie este cea a homosexualilor, după care cea a dizabilităților mentale, romii și egalitatea de gen. Avem și maghiarii acolo", a declarat Asztalos Csaba la emisiunea "Starea Nației" de la Prima TV, întrebat care sunt cele mai discriminate categorii de oameni din țară.

Legat de situația din Guvern, unde singura femeie din Cabinetul Cîțu este ministrul Muncii, Raluca Turcan, Asztalos Csaba a explicat faptul că legea spune că în orice structuri trebuie să se respecte egalitatea de gen, însă aceeași lege nu prevede și sancțiuni dacă ea nu e respectată.

Legat de discriminare în general, președintele CNCD a spus că există foarte multă manipulare în comunicarea publică, iar asta crește intoleranța față de străini sau față de categoriile vulnerabile.

"De ani de zile punem etichete. De exemplu pe domnul Arafat, pe președintele statului, uitând că noi am adus rege de afară, sau punând acuma etichete pe primarul Timișoarei, care este cetățean al UE și a fost alegerea noastră să facem parte din UE. Așa cum noi, românii, dacă avem domiciliul într-un stat UE putem să candidăm la alegeri, așa poate și domnul Fritz. Vedem că discuția se duce și astăzi în această direcție - de intoleranță, de xenofobie față de aceste persoane, construindu-se mesaje care sunt rostogolite în mass-media și apoi ne mirăm cum de oamenii gândesc așa", a precizat Asztalos Csaba.