Șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, a plagiat în 2010 aproape toată lucrarea sa de doctorat din cărțile scrise de unul dintre referenții din comisia de susținere care i-a acordat titlul de doctor.

Astfel, cel puțin 140 din totalul de 294 de pagini ale tezei lui Netejoru sunt reproduse din volume semnate de chestorul Costică Voicu, fost șef al Poliției Române și fost rector al Academiei de Poliție, scrie PressOne.

Judecătorul a devenit doctor în "Ordine Publică și Siguranță Națională", pe care a susținut-o în 2010 la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" din București.

"Doar de trei cărți a fost nevoie pentru încropirea lucrării care i-a adus lui Netejoru titlul de doctor, lucrare intitulată <Particularități manageriale în cooperarea polițienească internațională pentru prevenirea spălării banilor>", scrie jurnalista Emilia Șercan în articolul său.

De altfel, cel din care a plagiat, Costică Voicu, a fost unul dintre referenții din comisia de susținere care i-a acordat titlul lui Netejoru, însă el nu a observat că doctorandul a plagiat masiv din cărțile sale.

Coordonatoarea tezei de doctorat, profesor universitar Ștefania Georgeta Ungureanu, avea să fie condamnată pe fond la închisoare cu suspendare, pentru că a înșelat Academia de Poliție, precum și nouă doctoranzi ai acestei instituții.