Chestorul general de poliție Ioan Buda și-a înaintat, joi, demisia din funcția de inspector general al Poliției de Frontieră Române, din motive personale, informează IGPF într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

"La final de mandat, chestorul general de poliție Ioan Buda transmite polițiștilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus și pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant. De asemenea, mulțumește pentru implicare și pentru sprijin tuturor colaboratorilor instituționali, celor din rândul societății civile, dar și organizațiilor profesionale și sindicale ale polițiștilor", precizează sursa citată.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, raportul a fost înaintat, pentru aprobare, ministrului Afacerilor Interne.

"Atribuțiile funcției de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliție Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne", a informat MAI.