Liviu Vasilescu a anunțat marți seară că se retrage de la conducerea Poliției Române.

Anunțul a avut loc în contextul scandalului generat de întâlnirea reprezentanților forțelor de ordine cu membri ai clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării.

”Aș vrea să le mulțumesc acestor eroi ai zilei, pentru rezultatele obținute și să le transmit că, indiferent ce cred unele persoane care au văzut munca de Poliție mai mult din fața televizorului decât din teren, sunt onorat că sunt colegul lor. În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor. Și totdeauna mi-au plăcut și surprizele. În același cadru, vă rog să îmi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector șef al Poliției Române, să rămân ofițer de Poliție și să îndeplinesc sarcinile ce îmi vor fi încredințate", a spus Vasilescu.

El a făcut anunțul la finalul unei conferințe de presă organizate la MAI, care a avut ca temă cea mai mare captură de hașiș din istoria Poliției Române în valoare de zeci de milioane de euro.

Pe 29 august, IGPR a trimis un lung comunicat de presă în care a oferit o serie de răspunsuri la întrebările din spațiul public privind întâlnirea dintre șefii poliției și interlopi.

În comunicat se preciza că Liviu Vasilescu ”și-a făcut datoria în mod eficient, rezolvând o problemă complicată, conform regulilor scrise sau cutumiale ale instituției noastre”.

Inițial, Poliția Română nu a oferit explicații, primele declarații venind doar după ce președintele Klaus Iohannis a cerut în mod public acest lucru.

Șefii Poliției (nu) au explicat cum au negociat cu clanul Duduianu respectarea legii

Mai mult pe EurActiv »