Senatorul USR Mihai Goțiu a confirmat, prin analize la IML, că a fost agresat de Mirel Palada, motiv pentru care urmează să depună plângere penală împotriva fostului purtător de cuvânt al Guvernului Ponta.

update

USR Mihai Goțiu a depus joi la Secția 1 de Poliție plângerea penală împotriva lui Mirel Palada.

***

Victor Ponta, în mandatul căruia Palada a fost purtător de cuvânt al Guvernului, a scris pe Facebook că nu se dezice de el ca om sau coleg, dar crede că "a făcut o mare prostie și va plăti scump pentru asta".

***

Senatorul USR Mihai Goțiu spune că, din primele analize efectuate la IML rezultă că a fost, într-adevăr, agresat de Mirel Palada, fapt pentru care va depune joi sau vineri plângere penală împotriva acestuia.

"Analizele constată faptul că a avut loc agresiunea, sunt leziunile la buză și la picior, nu e ceva grav, dar fac dovada agresiunii", a spus Goțiu la ieșirea de la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici".

"Acum va urma depunerea plângerii penale. (...) Probabil, săptămâna viitoare o să iau și certificatul medico-legal, se va elibera și voi merge mai departe. Consider că chiar și în acest caz justiția trebuie să-și urmeze cursul, oamenii trebuie să capete încredere în justiție și cred că este un caz mediatizat, așa încât nu voi face decât ceea ce am făcut și când am venit în Parlament. Nu știu dacă voi ajunge chiar astăzi, să văd exact care sunt procedurile, care e secția competentă, cea care ține de unde a avut loc agresiunea, dar, nefiind din București, nu știu care e. Și în funcție de programul zilei de astăzi voi ajunge astăzi sau mâine să depun plângerea, o să vă anunț", a mai spus senatorul, citat de Agerpres.

Mihai Goțiu a povestit că incidentul a avut loc în pauza de publicitate, după ce, în prima parte a emisiunii la care era invitat împreună cu Mirel Palada, a avut mai multe discuții în contradictoriu, tensionate, "dar nu mult peste media unor alte emisiuni de televiziune la care am participat".

"L-am rugat să mă lase în pace să termin ce am de spus, a treia oară sau a patra oară când a intrat peste mine am spus că unul dintre motivele pentru care am intrat în politică este din faptul că m-am săturat de asemenea politicieni nesimțiți care nu te lasă să vorbești (...) În pauză a spus ca nu care cumva să mai îndrăznesc să-l fac nesimțit, deși eu mă refeream la comportamentul dânsului, nu la el ca și persoană. Nu mai țin exact minte cum a formulat, era ceva de genul că după emisiune o să văd eu sau așa ceva. Am zis: domne', dacă veți continua să mă întrerupeți și să nu mă lăsați să vorbesc, o să spun că e un comportament nesimțit, asta este definiția de dicționar. (...) S-a ridicat, m-a lovit cu pumnul în gură, cei din studio, de la camere, de la pază, au intervenit, l-au scos, l-au dus din zonă, l-au scos din studio", a povestit Goțiu.

Senatorul USR spune că nu a mai vorbit cu Palada și a precizat că nu-și va retrage plângerea penală în cazul în care acesta își va cere scuze "pentru că jignirea nu este la adresa mea, este la adresa cetățenilor României, a ocupat o funcție publică", iar pentru a face acest lucru ar trebui să vadă "că vine din partea cetățenilor români o cerere masivă de a-mi retrage plângerea și atunci poate că o voi face".

Cel mai tare, însă, nu gestul lui Palada l-a afectat pe Goțiu.

"Din păcate, nu gestul lui Mirel Palada mă doare cel mai mult, ci aseară, când eram la Spitalul de urgență, mărturisirea medicului de gardă care mi-a spus că se gândește serios să plece din România. Ăsta este lucrul care mă doare, nu pentru că am fost eu lovit, ci pentru că asta este starea în care România a fost adusă de clasa politică autohtonă", a mai spus Goțiu.

Chiar dacă majoritatea l-au condamnat, gestul lui Mirel Palada a fost lăudat de liderul PRU și prietenul lui Sebastian Ghiță, Bogdan Diaconu.

"Bravo, Mirel Palada! Așa merită toți trădătorii de la USR care au ales să apere interesele lui Soroș și ale străinilor împotriva intereselor românilor!", a scris acesta pe Facebook.

***

După ce în timpul primei părți a emisiunii s-au contrat puternic, în pauza publicitară, Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, l-a bătut pe senatorul USR Mihai Goțiu, lovindu-l cu pumnul în zona feței, potrivit B1.ro.

Incidentul a fost anunțat de Nadia Ciurlin după revenirea în direct, emisiunea continuând fără cei doi.

Ulterior, senatorul USR a intrat în direct la mai multe posturi tv pentru a povesti ce s-a întâmplat. 

Goțiu a spus că Palada a intervenit de mai multe ori peste el, astfel că i-a spus că acesta e unul dintre motivele pentru care a intrat în politică: ”M-am săturat de nesimțiți care intră peste tine și nu te lasă să vorbești”.

Fostul purtător de cuvânt a început să-l amenințe în pauză.

”Am spus că, dacă va continua să intre peste mine și să nu mă lase să vorbesc, voi atrage atenția că ăsta e un comportament nesimțit. Moment în care a sărit, m-a lovit cu pumnul”, a susținut Goțiu.

El a mai spus că are și o julitură la picior, iar joi intenționează să se ducă la poliție.

În perioada în care a fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, Palada s-a remarcat prin ofensele adresate jurnaliștilor care criticau politicile guvernamentale, motiv pentru care a fost menționat și într-un raport al Departamentului de Stat.

”În iulie 2014, Ponta i-a numit pe reporterii agenției de presă Mediafax «mujahedini» și «talibani», iar în august Palada, pe pagina sa de Facebook, a calificat unii jurnaliști drept «dobitoci», adăugând că ar simți «plăcere să îi execute electric». Atât presa, cât și ONG-uri au considerat că Ponta și Palada au încercat să intimideze jurnaliști independenți. După aceste afirmații, Palada a fost înlocuit din funcția de purtător de cuvânt”, potrivit raportului privind drepturile omului al Departamentului de Stat din 2015, notează Mediafax.