Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a primit o sesizare cu privire la teza de doctorat a premierului Mihai Tudose. Sesizarea a fost depusă de România Liberă.

Sesizarea, adresată președintelui CNATDCU, Ionel Valentin Vlad, a fost analizată de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), a fost admisă, înregistrată și transmisă spre soluționare Consiliului pe data de 5 iulie, relatează Agerpres.

''Vă înaintăm sesizarea referitoare la teza de doctorat a domnului Tudose C. Mihai cu titlul 'Protecția infrastructurii critice — element strategic dinamic în sectorul de securitate', susținută la Academia Națională de Informații 'Mihai Viteazul', însoțită de documentele pe suport electronic, înregistrată la UEFISCDI cu nr. 1806/04.07.2017. Sesizarea respectă cerințele OMENCȘ 3482/24.03.2016 și este transmisă către CNATDCU în vederea demarării procesului de analizare și soluționare a acesteia'', se arată în documentul publicat pe site-ul Consiliului.

De asemenea, sesizarea a fost transmisă Ministerului Educației Naționale.

Ziarul ''România Liberă'' a înaintat către Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) un dosar cu dovezi care arată că există suspiciuni rezonabile că premierul Mihai Tudose nu a redactat corect teza sa de doctorat, potrivit site-ului publicației.

Recent, tot "România Liberă" a descoperit un al doilea plagiat în cazul premierului.

O carte semnată în 2009 de Mihai Tudose este suspectată de plagiat pentru peste 60% din pagini.