Site-ul Ministerului Educației a fost spart luni de hackeri, iar acesta este nefuncțional la ora transmiterii acestei știri.

Site-ul spart de așa-numita grupare "Operation România” (Operațiunea România), a fost preluat de hackeri în noapte de duminică spre luni, iar atacatorii au afișat un mesaj critic la adresa sistemului educațional din România.

Mesajul publicat pe site de către hackeri conține cuvinte denigratoare la adresa profesorilor și la adresa școlii, conform capturii foto de mai jos, preluată de pe edupedu.ro.

Ministerul Educației a transmis că specialiștii în tehnologia informației lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii și repunerea acesteia în funcțiune în cel mai scurt timp.

"Sunt efectuate operațiuni de evaluare, izolare și remediere a eventualelor vulnerabilități. Până la finalizarea acțiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline. Precizăm că site-ul www.edu.gov.ro conține doar date publice și de informare a cetățenilor, nefiind compromise date confidențiale. Prioritatea instituției noastre este soluționarea rapidă a incidentului pentru a ne asigura că edu.ro nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică și poate fi utilizat din nou fără riscuri”, a transmis, luni, Ministerul Educației.