Preşedintele socialist al Comisiei pentru securitate naţională din Parlamentul ungar i-a cerut lui Viktor Orban să se prezinte în faţa acestei comisii cu dovezi că "planul Soros" invocat în repetate rânduri există într-adevăr.

Zsolt Molnar a declarat într-o conferinţă de presă joi că, dacă Orban nu va putea dovedi existenţa unui astfel de plan asociat cu miliardarul american George Soros, formaţiunile de la guvernare nu ar trebui să se prezinte la alegerile legislative din primăvară pentru că "au livrat publicului ungar minciuni evidente", relatează MTI, preluată de Agerpres.

Molnar a insistat că nu există un "plan Soros" şi că acesta a fost "inventat de maşinăria de PR a (formaţiunii guvernamentale) Fidesz pentru a-i induce pe oameni în eroare şi a le distrage atenţia de la situaţia reală a ţării".

Politicianul socialist a adăugat că şi alţi membri ai opoziţiei din Comisia pentru securitate naţională, reprezentanţi ai Verzilor şi ai mişcării naţionaliste Jobbik, sunt de acord cu propunerea sa ca premierul să fie audiat în legătură cu acest subiect.