Președintele socialist al Comisiei pentru securitate națională din Parlamentul ungar i-a cerut lui Viktor Orban să se prezinte în fața acestei comisii cu dovezi că "planul Soros" invocat în repetate rânduri există într-adevăr.

Zsolt Molnar a declarat într-o conferință de presă joi că, dacă Orban nu va putea dovedi existența unui astfel de plan asociat cu miliardarul american George Soros, formațiunile de la guvernare nu ar trebui să se prezinte la alegerile legislative din primăvară pentru că "au livrat publicului ungar minciuni evidente", relatează MTI, preluată de Agerpres.

Molnar a insistat că nu există un "plan Soros" și că acesta a fost "inventat de mașinăria de PR a (formațiunii guvernamentale) Fidesz pentru a-i induce pe oameni în eroare și a le distrage atenția de la situația reală a țării".

Politicianul socialist a adăugat că și alți membri ai opoziției din Comisia pentru securitate națională, reprezentanți ai Verzilor și ai mișcării naționaliste Jobbik, sunt de acord cu propunerea sa ca premierul să fie audiat în legătură cu acest subiect.