Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni dimineața că vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece, astfel încât predarea să nu se facă online din cauza facturilor mari la energie.

Cîmpeanu a anunțat că a convocat luni, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica "instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece".

"Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie. În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ", a scris ministrul pe Facebook.

El a mai adăugat că toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație, iar prefecturile vor fi și ele implicate în demersuri.