Hărțuirea pe criterii rasiste, violența și atitudini etnice discriminatorii nu sunt o noutate în Europa, ceea ce sporește importanța rolului mass-media în expunerea discriminării pe criterii etnice.

Media society and non-discrimination: Are we doing enough? - supliment editorial special publicat de EURACTIV.

De-a lungul anilor, Uniunea Europeană a adoptat legislație pentru combaterea discriminării, cum ar fi Directiva privind egalitatea rasială, dar unele lacune legislative și de aplicare rămân. Modul în care persoanele de etnie, minoritățile rasiale sunt descrise în mass-media și felul în care sunt reprezentate poate întări stereotipurile negative, iar sub-reprezentarea acestora în industria mass-media consolidează această tendință. Prezentul supplement editorial (special report) analizează rolul mass-media în creșterea gradului de conștientizare a discriminării rasiale sau etnice și a diversității în sectorul mass-media. 

Interviu EURACTIV Věra Jourová: Mai sunt multe de făcut pentru diversitatea în mass-media

Subreprezentarea în mass-media a persoanelor cu origini rasiale sau etnice minoritare rămâne o problemă.

Comisia Europeană lucrează la soluții, inclusiv la sprijin financiar, a declarat vicepreședintele Věra Jourová, într-un interviu EURACTIV.

Věra Jourová este vicepreședintele Comisiei Europene pentru valori și transparență.Interviu EURACTIV Věra Jourová: Mai sunt multe de făcut pentru diversitatea în mass-media

Investitori sau profesioniști: când mass-media contribuie la discriminare

Organizațiile media au atras atenția în nenumărate rânduri asupra scăderii pluralismului mass-media în Ungaria lui Viktor Orbán. Investitorii străini din sectorul mass-media au plecat din piața est-europeană, iar cei rămași s-au adaptat. EURACTIV analizează modul în care a evoluat discriminarea minorităților etnice și sociale în țară și modul în care mass-media a jucat un rol în această privință. Articolul complet Investitori sau profesioniști: când mass-media contribuie la discriminare

Diversitate în mass-media? Să ne uităm la redacții

Redacțiile din Europa sunt încă predominant albe și de clasă mijlocie, deși societățile se schimbă cu o viteză rapidă. Experții solicită sectorului să se schimbe și să le permită jurnaliștilor să reflecte societatea așa cum este.

Interviu EURACTIV Věra Jourová: Mai sunt multe de făcut pentru diversitatea în mass-media

Mai mult pe EurActiv »