Primele 24 de paturi ATI au fost operaționalizate miercuri la Spitalul Modular de la Lețcani, sub coordonarea unui medic militar.

Ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, a dispus, începând de joi, suplimentarea personalului MApN detașat la Spitalul Modular cu încă zece asistenți medicali.

Astfel, la Lețcani va acționa o echipă de 35 de persoane detașate de la MApN - medici, ofițeri de logistică și stat major, asistenți medicali și brancardieri, care va coordona activitățile, cu sprijinul managementului Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Spitalul modular, care funcționează ca secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, a operaționalizat, începând de marți seară, paturile de secție boli infecțioase pentru pacienții cu forme medii de boală și a primit primii pacienți.

În funcție de disponibilitățile tehnice și de asigurarea de personal de specialitate, Spitalul Mobil Lețcani poate crește gradual capacitatea ATI până la cel mult 48 de paturi.