Ministerul Sănătății a lansat, pe platformele electronice de specialitate ale României și Uniunii Europene, procedura de licitație deschisă pentru achiziția de servicii de verificare tehnică pentru construirea Spitalului Regional Iași.

Valoarea estimată a contractului de servicii este de 2.056.331,97 lei fără TVA, iar toți cei interesați au termen de depunere a ofertelor data de 23 iunie 2020, anunță Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă.

Pentru cei interesați, documentația de atribuire este disponibilă la următoarele linkuri:

SICAP https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100096097;

JOUEhttps://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:241158-2020:TEXT:EN:HTML&src=0;

"Urmărim, în continuare, obiectivele strategice din Programul de guvernare, iar unul dintre acestea îl reprezintă urgentarea proiectelor mari de infrastructură, atât de necesare. Cu toate că anul acesta a fost unul special, am reuși mai mulți pași importanți pentru pregătirea construcției spitalelor regionale.Spitalul care va fi construit la Iași este cel mai avansat proiect. În aceste zile, echipa MS întocmește documentația și pentru achiziția de servicii de verificare tehnică în vederea construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj", a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Cele 3 spitale regionale de urgență vor crește capacitatea de tratament pentru pacienți, punând la dispoziție paturi într-o structură flexibilă organizată pe centre clinice după cum urmează:

- Centru pentru cap și gât, cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, chirurgie maxilo-facială;

- Centru toracic, cuprinzând pneumologie, cardiologie, chirurgie toracică, chirurgie cardio-vasculară;

- Centru abdominal, cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală;- Centru pentru articulații, coloană vertebrală și traumă, cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară;

- Centru de medicină internă, cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie, terapie intensivă;

- Centru pentru mamă și copil, cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie;

- Centru radioterapie și oncologie (inclusiv departament pediatric), radioterapie, chimioterapie și medicină nucleară, în cazul Spitalului Regional Craiova.

Numărul total de paturi:

Iași = 850 paturi

Cluj = 849 paturi

Craiova = 807 paturi.

+++

Pe 20 mai primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a anunțat că a semnat certificatul de urbanism necesar continuării proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgență de la Iași, în urma comunicării oficiale primită de la Comisia Europeană privind aprobarea finanțării lui.

Potrivit edilului, valoarea proiectului este estimată la circa 470 de milioane de euro, din care 361 milioane construcția, iar 99 milioane dotările medicale. Durata de realizare a investiției, conform studiului de fezabilitate, este de 84 de luni, durata efectivă de construcție fiind de 48 de luni.