Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, întrebat dacă legea pensiilor speciale va fi adoptată de Camera Deputaților până la finalul acestei săptămâni, a declarat că ar minți dacă ar spune că problema este rezolvată.

Ionuț Stroe a declarat luni, la Prima News, că în scurt timp va fi promovat un act legislativ privind pensiile speciale.  

"Cât privește legea privind eliminarea pensiilor speciale, la ora 13 există la Guvern o întâlnire la solicitarea primului-ministru împreună cu ministerul Muncii, probabil că și domnul Ciolacu va fi acolo pentru promovararea acestui act normativ. S-au încheiat discuțiile cu Comisia Europeană, avem raportul de analiză al Băncii Mondiale, avem consultanța oferită privind modul cum putem face acest lucru. Nu ne rămâne decât să transferăm în legislație toate prevederile, recomandările și modul în care putem promova acest act normativ. La fel, Ministerul Muncii este prezent la această întâlnire și probabil că într-un interval foarte scurt de timp vom promova un asemenea act legislativ", a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, scrie News.ro.

Întrebat dacă el crede că legea pensiilor speciale va fi adoptată în Camera Deputaților în această săptămână, Ionuț Stroe a răspuns:

"Aș minți dacă v-aș spune că problema este rezolvată. Există proiect în momentul de față la Senat în comisii. Dacă Ministerul Muncii s-ar mișca suficient de rapid și în urma întâlnirii de astăzi ar transmite Parlamentului amendamentele, măsurile, propunerile pentru a îmbunătăți acest act legislativ, am putea avea în procedură parlamentară acel draft pe un vot final până la sfârșitul acestei săptămâni. Dar, având în vedere experiența altor legi care au fost declarate neconstituționale, nu aș miza pe o grabă sau pe o accelerare forțată a acestui proces legislativ".