Jose W. Fernandez, subsecretar de stat pentru creștere economică, energie și mediu va veni la București, în perioada 27-29 septembrie, împreună cu delegația oficială a Statelor Unite ale Americii, la Conferința Plenipotențiarilor (PP-22).

Această conferință va aduce laolaltă state membre ale Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT) pentru a trasa cursul UIT în următorii ani și a organiza alegeri pentru funcțiile de conducere.

Statele Unite ale Americii susțin candidatura lui Doreen Bogdan-Martin pentru postul de secretar general al UIT în mandatul viitor.

Delegația SUA va fi condusă de ambasadoarea Erica Barks-Ruggles și îl include pe ambasadorul Nathaniel Fick, noul ambasador pentru spațiul cibernetic și politică digitală, precum și alți reprezentanți ai sectorul privat, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la București.

Pe durata vizitei, subsecretarul de stat se va întâlni și cu importanți lideri români pentru "a discuta obiective regionale comune și a aprofunda parteneriatul și cooperarea dintre țări pe o serie de subiecte, inclusiv energie, securitate alimentară, sănătate și lanțuri de aprovizionare și o economie digitală vibrantă care permite tuturor cetățenilor noștri să beneficieze de perspectivele oferite de 5G și rețelele wireless de generație viitoare".

"Anul acesta Parteneriatul Strategic româno-american aniversează 25 de ani și oferă un moment prielnic pentru ca subsecretarul de stat să discute despre modalitățile în care putem colabora pentru a crește securitatea economică, în beneficiul popoarelor Statelor Unite ale Americii și al României", notează misiunea diplomatică.