Ca de obicei, iarna a lovit pe neașteptate. Dar unele avioane nu au decolat nu pentru că pistele sunt înzăpezite, ci piloții.

Traficul aerian se desfășoară în condiții de iarnă pe Aeroportul Henri Coandă, potrivit autorităților, și nicio cursă nu a fost anulată, dar sunt întârzieri serioase.

„Nu avem curse anulate pe Otopeni, avem întârziate. Am avut cel mai mare număr de operatori care au intervenit în ultimul an, azi noapte au fost la datorie 60 de angajați pe aeroport, pentru a curăța pistele.

Dacă vreți ... avem întârziere foarte mare pe zborul TAROM de Iași, pentru că piloții nu au reușit să ajungă la aeroport, rămânând înzăpeziți în localitățile din jurul Bucureștiului”, a declarat joi ministrul demis al Transporturilor Lucian Bode, potrivit Digi24.

Conform Companiei Naționale Aeroporturi București, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfășoară în condiții de iarnă. Nicio cursă de pe Aeroportul Henri Coandă nu a fost anulată din cauza condițiilor meteo, dar unele zboruri au înregistrat întârzieri de până la 60 de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, susține compania.