Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că autoritățile urmăresc focarele de coronavirus care apar în țară și că, în cazul unei creșteri „exagerate a numărului de cazuri”, se poate ajunge la carantinarea unui cartier sau a unei localități.

„Putem avea la un moment dat, în care creșterea o impune, o izolare sau o carantinare a unei zone, a unui cartier. Dacă avem unități medicale în care nu se mai poate desfășura activitatea non-COVID, se pot transforma acele unități în unități pentru terapie suport COVID. Dacă avem nevoie de personal, o să începem să detașăm personal. Sunt adaptări pe care le facem de la zi la zi pentru a gestiona focarele care există în acest moment sau o suprapopulare a unor unități sanitare. (...) La 3 cazuri noi la mia de locuitori, se poate ajunge la carantinarea acelei zone, acelui cartier sau acelei localități””, a spus Tătaru.”, a spus ministrul Sănătății la Digi24.

Ministrul a mai precizat că „sunt focare care trebuie urgentate în anchete epidemiologice și prin ordin de ministru", urmând ca marți să decidă ca "orice persoană care este depistată pozitiv, în spatele ei să se desfășoare anchetă epidemiologică, directorul DSP să nominalizeze un epidemiolog sau un medic care să înceapă acea anchetă în maximum 12 ore".