Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut apel la populație să respecte măsurile de protecție în fața noului coronavirus.

"Revin cu aceleași solicitări de a respecta restricțiile. În spitale și DSP-uri vor exista acele evaluări încrucișate, pentru a vedea dacă au capacitatea de a da asistența medicală de care avem nevoie. Sistemele medicale încă rezistă, dar recomandarea noastră e de a nu forța aceste sisteme. Am reevaluat și relaxat anumite restricții la 1 septembrie. Acum, când indicele de infectare a trecut de 1,5, am fost nevoiți să restricționăm acele activități", a spus Tătaru, după ce a fost chemat de urgență la Guvern în urma recordului de infectări cu COVID-19 raportat miercuri.

Tătaru a mai spus că suntem într-un moment pe care trebuie să-l gestionăm împreună. "Avem 226 de spitale suport COVID și 1.050 de paturi de ATI, iar 612 sunt ocupate", a spus el.

Ministrul a mai precizat că "nu se respectă reguli, iar populația are o atenție relativ sporită pentru ce se întâmplă la alte evenimente. Haideți să încercăm, în acest moment de cumpănă, să reașezăm o abordare a tot ceea ce înseamă respectarea unor reguli".

Nelu Tătaru a mai afirmat în declarația lui de presă că pandemia COVID-19 nu se tranșează în spital, ci prin respectarea regulilor.

El a recunoscut că există focare mari de coronavirus în centrele de bătrâni, de copii, în centrele sanitare, în firme, dar "trebuie văzut de unde pleacă focarele".

"Avem evenimente care nu sunt complet supravegheate sau nu se respectă anumite reguli, un transport în comun în care putem vedea că nu se respectă reguli. Aici avem acele zone infectante", a continuat ministrul Sănătății.