Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a revenit cu precizări după ce a propus limitarea dreptului la muncă pentru români, afirmând că mesajul nu a fost înțeles în spiritul său.

"În legătură cu declarațiile făcute astăzi la dezbaterea care a avut ca subiect principal criza forței de muncă, nu pot să nu remarc evaluările nejustificate fără preocuparea de a înțelege mesajul în spiritul său și pentru care consider că este necesar să fac următoarele precizări: Aceste declarații au fost făcute în contextul în care România se confruntă cu o criză acută de forță de muncă, intenția mea fiind aceea de a propune soluții care să vină în sprijinul nostru al tuturor, atât din punct de vedere economic cât și social", a scris Eugen Teodorovici pe contul lui de Facebook.

El a spus că nu va pune vreodată în discuție libertățile cetățenilor pe care se bazează Uniunea Europeană.

"NU am pus, NU pun și nici NU voi pune vreodată în discuție cele patru libertăți fundamentale pe care se bazează Uniunea Europeană: libera circulație a persoanelor, a mărfurilor, a serviciilor și a capitalurilor. Dar dacă o problemă nu este discutată la nivel european, toate celelalte state membre consideră că lucrurile sunt perfecte. Astfel, din România au plecat sute de mii de tineri către alte state, efectele fiind oportunități de dezvoltare diminuate, iar economia țării noastre fiind afectată", a mai explicat el.

De asemenea, ministrul Finanțelor explică faptul că prin declarția sa a vrut să sublinieze necesitatea de "a standardiza la nivel european legislația și procedurile privind accesul pe piața muncii în statele europene".

"Cele spuse de mine reprezintă o subliniere a necesității de a standardiza la nivel european legislația și procedurile privind accesul pe piața muncii în statele europene, astfel încât să avem condiții EGALE de acces pentru toți cetățenii Uniunii Europene. În niciun caz NU este vorba de o piedică sau de o limitare a accesului românilor în spațiul european, ci mai degrabă dorința mea, așa cum a fost întotdeauna, de a APĂRA și PROMOVA interesele românilor și ale companiilor românești", a mai adăugat Eugen Teodorovici.