Traficul prin PTF Isaccea a fost închis total din cauza atacurilor din Ucraina din această noapte, iar cele două bacuri care asigură traversarea Dunării sunt ancorate pe malul românesc, au anunțat reprezentanții Gărzii de Coastă, citați de News.ro.

Atacurile cu drone din țara vecină au fost vizibile de la Isaccea, iar unii localnici le-au filmat și au postat imaginile pe rețelele sociale. ”Nu e la noi, e la ei, dar este în apă. Din ce în ce mai aproape”, afirmă un bărbat în timp ce filmează.

Reprezentanții Gărzii de Coastă au transmis vineri, că din cauza închiderii PTF Isaccea traficul pe ieșire este redirecționat către Galați Rutier.

"Traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka). Astfel, traficul pe ieșire este redirectionat către Galați Rutier. Cele două bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc”, au precizat polițiștii de frontieră. 

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea au declarat că nu s-au înregistrat apeluri la 112, în zona Isaccea, în urma atacurilor cu drone din noaptea de joi spre vineri, din Ucraina. 

Un bărbat din Isaccea a surprins o astfel de explozie de pe malul românesc al Dunării și a postat imaginile pe o rețea de socializare.

"A dat-o în apă, pe barcă, nu știu unde a dat-o. A dat-o în mal. Nu e la noi, e la ei, dar este în apă. Din ce în ce mai aproape”, a afirmat bărbatul care a realizat filmarea.