A opta tranșă de vaccin Pfizer, care trebuia să ajungă luni dimineață în România, dar a cărei livrare a fost întârziată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, ajunge totuși luni seară în țară.

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis că s-a identificat soluția optimă pentru ajungerea acestora în România și continuarea în bune condiții a procesului de vaccinare. Astfel, în cursul acestei seri, tranșa alocată pentru București, Constanța, Craiova, Brașov și Iași va ajunge pe Aeroportul din Otopeni. 

Marți dimineață, dozele de vaccin vor pleca din Aeroportul Otopeni către centrele regionale din județele Constanța, Craiova, Brașov și Iasi, respectiv către Centrul Național de Stocare București. Tot mâine, restul dozelor de vaccin va ajunge pe aeroporturile din Cluj-Napoca și Timișoara, în jurul orei 10.30.

Premierul Florin Cîțu anunța luni dimineață că noua tranșă de vaccin Pfizer va ajunge luni sau marți în țară, fiind luată în calcul posibilitatea ca Ministerul Apărării să aducă aceste vaccinuri din Germania. Acolo, zborurile au fost anulate din cauza căderilor masive de zăpadă și a viscolului.

"Nu a mai putut să ajungă la această oră. S-ar putea să ajungă în timpul zilei de astăzi (luni -n.r.) sau mâine. Am vorbit și cu Ministerul Apărării dacă avem posibilitatea să aducem aceste doze care trebuiau să vină", a spus Cîțu.